Op deze pagina komen regelmatig interessante nieuwtjes en wist-je-datjes. Have fun.
 

Het einde van advertenties in gedrukte vorm nabij?

Hoewel de situatie nu stabiel is, was er inderdaad een dalende trend merkbaar in de 'print'. Een adverteerder die zichzelf respecteert moet alle kanalen benutten om zijn boodschap bij zijn klanten te brengen. Dit binnen eenzelfde (of misschien zelfs kleiner wordend) budget. Daardoor gaat men wat budget wegnemen bij het bestaande (de print) ten voordele van het nieuwe (online).
Daarnaast zijn er sommige mediaspelers die niet langer in zichzelf geloven als printed mediakanaal. En aldus gaan zij beknibbelen op hun belangrijkste troef: de verspreiding van hun medium. Met de negatieve gevolgen voor de respons van dien. En een dalend omzetcijfer er natuurlijk bij.
Wie daarom denkt dat kranten en magazines verleden tijd zijn, heeft het mis! Meer nog, de gedrukte media zijn verre van afgeschreven. Bij de keuze van de meest geschikte kanalen dient een advertentie in gedrukte media dus zeker overwogen te worden..

Heeft een magazine/krantenadvertentie nog waarde?

Zeker! Op 1 voorwaarde. Dat de uitgave goed wordt verspreid. Een goede bedeling dus. Liefst gratis en bus-aan-bus. Mensen doen immers nog weinig moeite om reclameboodschappen binnen te krijgen. Maar als er dan iets pardoes in de brievenbus valt, dan bekijken ze het wel.

Waarom een advertentie overwegen?
Kranten en magazines zijn nog steeds conversatie- of ideeënstarters en zetten lezers sneller aan tot mond-tot-mondreclame.
Gedrukte pers heeft een hoge leesintensiteit en is minder gevoelig voor afleiding. Jouw advertentie wordt dus vaker én met meer aandacht gelezen.
In tegenstelling tot sommige andere media zijn kranten en magazines minder tijdsgebonden.Met andere woorden: een advertentie verdwijnt niet na enkele minuten of na het wegklikken ervan.
In magazines kan men lezers eenvoudig doorverwijzen naar een website of andere online kanalen.
Een link tussen offline en online kan bijvoorbeeld aan de hand van een QR-code of een ‘call to action’ met de URL van jouw website.
Een papieren publicatie is bovendien een traditioneel medium dat een zekere autoriteit uitstraalt.

Wenst u meer info over de mogelijkheden? Laat het weten!
 
...
magazines.png

Contacteer ons

Sam Foulon
Reclame Adviesbureau

Douvieweg 70
8978 Watou Poperinge

Open ieder werkdag van 9-12u.

T +32 57 300 844

M +32 496 46 36 94

info@s-foulon.com

Btw: BE 0675 298 855